Niews archief

(12 juni) De Boys live in Radio 2 programma "Spijkers met Koppen"

(9 maart) Blind Boys maken van protestmanifestatie tegen Valys een swingende happening

(1 maart) Firma "Honeywell" steekt Blind Boys in de kleren

(18 februari) Blind Boys overhandigen t-shirt aan tweedekamerlid José Smits i.v.m. bedreiging voortbestaan

dinsdag 9 maart van 1 tot 2 uur naar het Binnenhof


Wilt u de Boys helpen door na 1 april een keer met uw auto een rit te verzorgen, meld u dan aan...

(1 december) Aanvragen stromen binnen na televisie optreden

Na het televisieoptreden in november 2003 stromen nu ook de grotere optredens binnen. De Boys zijn vooral blij met het optreden op de afsluitende manifestatie van het "Jaar van de Gehandicapten 2003" Zij werken nu hard aan nieuw repertoire.

(6 november 2003) Blind Boys winnaar van NCRV's "Man Bijt Hond" talentenjacht

De Blind Boys Of Holland werden opgericht in december 2002 met een knipoog naar de Amerikaanse Blind Boys of Alabama. Roel van Houten zocht blinde mannen die zoveel zangervaring en uitstraling hadden, dat zij met één keer oefenen een aanstekelijk vierstemmig programma konden brengen. In zijn stoutste dromen had hij niet kunnen denken, dat dit waanzinnige plan nog zou slagen ook.
In januari brachten de Boys een programma van veertig minuten met woeste swingende stukken als: Proud Mary en Hit The Road Jack en gevoelig vierstemmig repertoire als: Bring it on home to me, Dady's Home en Scarlet Ribbons. Net als bij de amerikaanse Blind Boys leek ook nu het publiek niet op de stoelen te kunnen blijven zitten. Het meedoen met de "Man Bijt Hond" talentenjacht begon als een goeie grap maar groeide uit tot een serieuse zaak. De winst is binnen en de reacties zijn overweldigend. Lees verder over de Boys op de pagina biografie.